Beste usenet sites

Met een nieuwsserver kan men bestanden downloaden die tot 9 jaar geleden zijn gepost. Heb je nog geen nieuwsserver? Op deze website zijn meerdere goede payserver aanbieders te vinden je gratis kan proberen. Als je een snelle payserver hebt hoe kan je dan downloaden uit usenet nieuwsgroepen?

Beste usenet websites

usenet sites

Het logo van FTDworld en FTD

Met een goede payserver ben je al een heel eind. Maar je moet ook kunnen zoeken naar bestanden. Dat kan op verschillende manieren. Zo zijn er websites en programma’s waarmee je kan zoeken naar bestanden. De beste usenet websites komen en gaan, ze worden offline gehaald of de eigenaar heeft er geen zin meer in. Zo was er vroeger FTD world, een website waarop mensen konden zoeken naar films en muziek. Als ze wat hadden gevonden konden ze het daarna downloaden met een programma. De eigenaar van FTDworld kreeg problemen omdat de website niet legaal was en sloot de website daarna. Place2Use was ook een zeer geliefde website maar ook deze moest sluiten na juridische problemen.

Momenteel zijn er niet zoveel Usenet sites.  Maar de websites die er wel zijn, hebben een erg groot aanbod en veel bezoekers. Veel usenet sites zijn trouwens gebaseerd op Spotweb.

Place2Home.net en nzbserver.com

Een van de meest gebruikte usenet websites is Place2Home. Daarnaast is de website nzbserver nog steeds erg geliefd. De interface van nzbserver lijkt namelijk erg op het programma FTD, dat in 2012 stopte. Sommige  downloaders hebben geen zin om een website te gebruiken. Ze benutten een download programma zoals Spotnet of Spotlite.

Payserver proberen

Of je nou download met Spotnet of een usenet site, je hebt altijd een nieuwsserver nodig. En helaas zijn er geen goede nieuwsservers. Je bent dus aangewezen op een betaalde nieuwsserver, een payserver. Maar, het is helemaal niet nodig om te betalen! Je kan een payserver proberen. Sommige payserver aanbieders laten mensen die misschien klant worden een payserver eerst gratis proberen. Er zijn best veel payserver aanbieders die je gratis kan proberen.  Zo is Eweka een optie. Ze geven mensen een gratis proefabonnement van 7 dagen.

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
KillaQ
2 jaren geleden

nzbserver is de beste nzb website. En Spotnet Classic is het beste usenet programma. De rest is allemaal rotzooi. Ze willen geld of ze gaan na een paar maanden lekker offline.

Roos
2 jaren geleden
Reply to  KillaQ

Deels mee eens.
Ik gebruik spotnet 2 en als ik die niet kan gebruiken neem ik nzbserver als alternatief.
Op mijn werk bijvoorbeeld. 😉

Andre
2 jaren geleden
Reply to  KillaQ

Ben ik het weer met je eens. 😛
nzbserver is erg goed.
Ik heb spotweb geprobeerd te installeren maar dat werkte niet.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x